Onze Dinand, een ontzettende lieve, gehoorzame, zekere reu.
Onze Dinand, een ontzettende lieve, gehoorzame, zekere reu.
Dynamique du champ Martagon

Dinand is 17-03-2008 geboren in Apeldoorn. Zijn ouders zijn, Int.Champion Emiliano du Manoir Noble (vader) en Tabitha Murette du Champ Martagon (moeder). 
Ik wilde heel graag een showhond. Nu dat heeft goed uitgepakt. Hij ging als een speer. Zijn eerste BOB kreeg hij op de leeftijd van 9 maand in Leeuwarden. Hij werd Ned. jeugdkampioen, Nederlands, Duits en internationaal kampioen. 2de op jonge leeftijd op de worlddogshow in Denemarken. 1 ste op de worlddogshow in Parijs van een sterke grote open klasse. De 1ste keer op de crufts 6de, wat heel bijzonder was. Bijna altijd werd hij door Gabrielle Veenstra voorgebracht. En zo werd hij samen met haar 1ste van rasgroep 1 op de mooiste show, de Hond van het Jaarshow. Dit was de aardbei op de taart! Daarna zijn we gestopt met showen.

Maar daar tussendoor hebben we natuurlijk leuke dingen gedaan. Het mooiste vind ik toch het trainen met honden. Veel diploma's gehaald. Zijn laatste was FCI obedience 2. Dinand vindt alles leuk wat we doen. Zoals speuren, zwemles, behendigheid, doggydance, hoopers, impuls control en andere leuke workshops. 

Zijn tv debuut was in sept. 2010 In het programma My Name Is met een meisje dat Annie nadeed. Dinand deed het fantastisch. Zo gaaf!

Maar zoals ik al zei, het is een vreselijk lieve hond met mensen, kinderen, honden (ook vreemde reuen) en allerlei andere dieren. Zoals een schaap die we tegen kwamen en hij rustig op af ging en neus aan neus stonden, waarna hij het schaap een lik over zijn neus gaf hihi.
Iets heel bijzonders was dat toen we Tristan onze zwarte briard in moesten laten slapen bij ons thuis, Dinand naast Tristan ging liggen en bleef liggen tot alles voorbij was. Daarna nam hij afscheid en ging weg. Hij had een sterke beschermende band met Tristan. 
Dinand in My Name Is.
Int. Nationaal Champion.
Nederlands + jeugd en Duits kampioen.
Selectioné  in Nederland en Duitsland
Winner Amsterdam 2009  4de in de erering.
Hond van het Jaarshow 1ste plaats rasgroep 1
Vele BOB's en  Beste Reu
Hopprins te Wieze
Vele diploma's GG, VZH.
Karaktertest Ned. Duitsland ,Belgie Exellent

HD A
CSNB vrij
EU vrij